Dit medicijn is helaas niet (meer) leverbaar. Je kunt contact opnemen met onze klantenservice als je hulp nodig hebt bij het vinden van een vervangend alternatief
12 uur vrijheid tijdens je menstruatie! De EaseCup is een hygiënisch alternatief voor regulier maandverband en tampons. De EaseCup is een platte schijfvormige menstruatiecup. Dat wordt ook wel een menstruatiedisk genoemd. Je draagt de EaseCup in je vagina; direct voor je baarmoedermond en achter je schaambeen. De EaseCup absorbeert niet, vangt alleen je menstruatievloeiing op, en houdt zo je vagina gezond!
Ondersteunt de #menstruatietransitie! EaseCups zijn niet, of beperkt, herbruikbaar. Doordat je de EaseCup tot 12 uur lang kunt inhouden, heb je er veel minder van nodig dan van tampons of maandverband. Ten opzichte van tampons, die je menstruatiebloed en ander vocht uit je vagina absorberen, is de EaseCup een stuk gezonder voor jou en je lichaam. De #menstruatietransitie wil meiden en vrouwen goede en duidelijke voorlichting geven over menstruatieproducten en de menstruatiecyclus, zodat zij uiteindelijk een bewuste en weloverwogen keuze kunnen maken voor het menstruatieproduct dat het beste bij hen past. De EaseCup past prima in een actieve levenstijl en geeft je veel vrijheid, ook tijdens je menstruatie.
Schoon en hygiënisch vrijen tijdens je menstruatie! In tegenstelling tot de herbruikbare menstruatiecups van siliconen, zoals De Groene Cup, draag je deze cups "dieper" in je vagina; direct voor je baarmoedermond en achter je schaambeen. Na het inbrengen van de EaseCup kun je dus gewoon vrijen zonder dat jij of je partner er iets van merken.
Menstruatie en menstrueren Je kunt EaseCups gebruiken als je ongesteld bent, of beter gezegd wanneer menstrueert. Wij vinden ongesteldheid een "negatief" woord en daarom wordt in de uitingen op deze website, en ook in de meegeleverde handleiding van de EaseCup, altijd gesproken over de menstruatie en menstrueren. In Vlaanderen spreekt men in dat geval ook over de maandstonden of het wat ouderwetser het krijgen van de regels. De handleiding is overigens beschikbaar in het Nederlands, Duits, Engels en Frans.
De EaseCup - wat is er zo bijzonder aan?
- EaseCup vangt je menstruatievloeiing op, in plaats van het te absorberen als een tampon, spons of maandverband.
- EaseCup geeft je veel bewegingsvrijheid tijdens je menstruatie.
- EaseCup kun je ook gebruiken als je slaapt, sport, zwemt of vrijt.
- EaseCup hoef je - bij een gemiddelde tot wat zwaardere vloeiing - maar één keer per 12 uur te vervangen. EaseCup gooi je weg bij het restafval.
- EaseCup heeft de vorm van een pessarium/diafragma. Het is een soort zakje met een stevige ring, samengesteld uit polymeermateriaal dat ook in katheters en babyflesjes wordt gebruikt Gebruik Als je de EaseCup voor de eerste keer tijdens je menstruatie gebruikt, bedenk dan dat het even kan duren voordat je er helemaal aan gewend bent. De eerste paar keer zit de EaseCup misschien nog niet zo prettig of kun je last hebben van wat lekken. Denk dan aan de eerste keer dat je bijvoorbeeld tampons ging gebruiken; dat ging vast ook niet vanzelf, terwijl je er nu meestal niet meer over nadenkt.
De meeste vrouwen moeten eerst even oefenen voordat het inbrengen en verwijderen van de EaseCup probleemloos verloopt. Dat hoort erbij. Voordat je de EaseCup gaat gebruiken kun je het beste eerst een keer oefenen op een dag dat je niet menstrueert of minder vloeit en wanneer je niet hoeft te werken of andere drukke zaken aan je hoofd hebt. Op zulke dagen kun je je beter ontspannen en zal het makkelijker zijn om de EaseCup in te brengen en te wennen aan het gebruik ervan.
Na wat oefenen zul je voelen hoe de EaseCup zich aanpast aan je lichaam. De EaseCup is anders dan de tampons, sponsjes, maandverbanden en menstruatiecups die je gewend bent. Door het speciale ontwerp, is de maat van de EaseCup geschikt voor (bijna) iedere vrouw. Onafhankelijk van je leeftijd, de grootte van je vagina of de mate waarin je vloeit.
De meeste vrouwen kunnen een EaseCup langer dragen (tot wel 12 uur!) dan traditionele menstruatieproducten. EaseCup veroorzaakt geen droogheid of irritatie en is niet in verband gebracht met TSS.
Waarschuwingen: - Gebruik je de EaseCup in combinatie met een spiraaltje? Wees dan voorzichtig. Je kunt het spiraaltje er per ongeluk uittrekken als je de EaseCup verwijdert. Vraag je huisarts eventueel om advies voordat je begint met het gebruik van de EaseCup.
- Als je ooit TSS (Toxic Shock Syndrome) hebt gehad, gebruik de EaseCup dan uitsluitend na overleg met je huisarts. Voor zover bekend is er bij het gebruik van de EaseCup geen risico op TSS.
- GEBRUIK DE EaseCup NOOIT LANGER DAN 12 UUR ACHTER ELKAAR ZONDER DEZE TE LEGEN EN TE VERVANGEN.
- Gebruik de EaseCup niet direct na een bevalling of miskraam. Overleg met je huisarts over het juiste moment om weer met de EaseCup te beginnen. De EaseCup is ook niet geschikt als vervanging van kraamverband.
- De EaseCup hoeft tijdens het vrijen niet verwijderd te worden. De EaseCup beschermt echter NIET tegen zwangerschap of SOA's (Seksueel Overdraagbare Aandoeningen)!
- Mocht het gebruik van de EaseCup leiden tot pijn of andere klachten bij jou of je partner, stop dan onmiddellijk met het gebruik en neem eventueel contact op met je huisarts.
- Het is onwaarschijnlijk dat de EaseCup een allergische reactie veroorzaakt. Indien je vagina toch jeukerig of gezwollen aanvoelt, stop dan met het gebruik.
Fabrikant EaseCup/Webvrouw Trading Laagakkerstraat 1 5231 PJ Orthen