Livocab is een geneesmiddel dat uitkomst kan bieden bij allergische klachten van het oog. Denk aan jeuk, een ontsteking, tranende ogen, rode ogen en gezwollen ogen. Livocab onderdrukt de werking van de lichaamseigen stof histamine, waardoor de klachten afnemen. Livocab werkt snel en effectief gedurende enkele uren.
Zodra men bijvoorbeeld in contact kom met stuifmeel via de neus, kan het immuunsysteem dit zien als een gevaarlijk signaal. Dat is het geval bij mensen die te maken hebben met hooikoorts. Er wordt histamine aangemaakt. Dit zorgt voor een verwijding van de bloedvaten, waardoor een loopneus ontstaat. Daarnaast kan het zorgen voor een opgezwollen neusslijmvlies. Doordat histamine zich ook kan hechten aan zenuwuiteinden, kan er tevens jeuk optreden. Livocab bevat de werkzame stof levocabastine. Deze stof blokkeert de werking van histamine, waardoor de ontsteking verdwijnt.
Gebruik dit middel altijd precies zoals uw arts of apotheker u dat heeft verteld. Twijfelt u over het juiste gebruik? Neem dan contact op met uw arts of apotheker.
Livocab is verkrijgbaar in zowel neusspray en oogdruppels, beiden in 0,5 mg/ml.
Oogdruppels: 2 maal per dag 1 druppel per oog. Dosering kan eventueel in overleg verhoogd worden naar 4 maal per dag 1 druppel per oog. Raak het oog(lid) en wimpers niet aan met het flesje bij gebruik. Druppel voorzichtig in de binnen ooghoek, haal het onderste ooglid naar beneden en houdt het hoofd achterover. Na toediening paar keer knipperen met oog.
Neusspray: 2 maal per dag 2 verstuivingen per neusgat. Dosering kan in overleg verhoogd worden naar 3-4 keer per dag 2 verstuivingen per neusgat. Flesje goed schudden voor gebruik. Neus schoon snuiten of ophalen. 1 neusgat dichthouden en sprayen in het andere neusgat. Adem in door uw dit neusgat terwijl u sprayt.
Livocab kan bijwerkingen veroorzaken, maar niet iedere gebruiker hoeft er last van te hebben. Dit zijn de meest voorkomende bijwerkingen: